torsdag 10 september 2009

Thomas Östros grundlurad av Powerpoint!

Journalisten bakom dagens "scoop-artikeln" i Expressen heter Karl-Johan Karlsson. Kanske är Karl-Johan en sådan person som verkligen skulle göra en Powerpoint av en hemlig plan - vad vet jag? Idag har han i alla fall medvetet eller omedvetet grundlurat socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros!

Det "scoop" som Expressen och Östros gick igång på löd så här: "Hemlig plan - Moderaterna vill sänka lönerna!". Men artikelns sanningshalt är lika med noll!

Den "hemliga planen" är en Powerpoint (som också är ett offentligt dokument från Finansdepartementet) och handlar om att göra det mer lönsamt att arbeta! Reservationslön är en nationalekonomisk term som betyder att fler är nu beredda att jobba vid en given lön. Det beror på att regeringen har gjort det mer lönsamt att arbeta - för att fritt citera Anders Borgs pressekreterare Markus Sjöqvist. Det har blivit så lönsamt att arbeta att arbetslösa kan acceptera en lägre lön vilket hela samhället tjänar på!

Kanske ringde det redan här en varningsklocka inombords hos Karl-Johan!? Han ignorerade den uppenbarligen och fortsatte skriva artikeln.

När Thomas Östros - dagen till ära iklädd ögon stående som råttpittar ur skallen - trodde på allvar att Powerpointen (Obs! Det offentliga dokumentet från Finansdepartementet) var "bevis" för en hemlig politisk plan för att Moderaterna vill sänka lönerna - så kunde inte Karl-Johan backa ur!

Men det som lyser med sin frånvaro över hela historien - som en starkt skinande sol - är Thomas Östros brist på källkritik!

En person som så lätt kan luras av en journalist och en Powerpoint bör väl inte ens vara tänkt som rollen som Sveriges finansminister, eller? I skolan lär sig just nu min dotter på 9 år att vara källkritisk. Det är alltså inte helt otroligt att min 9-åriga dotter är mer källkritisk än Thomas Östros, 44 år och tilltänkt finansminister i Sverige! Det är scary shit!


1

politik socialdemokraternasamhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgrönavänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen skattepolitik
skatter