söndag 13 september 2009

Vill du ha kommunister i regeringen?

Idag presenteras två opinionsundersökningar som visar på två helt skilda resultat.

Miljöpartiet, Socialdemokraterna, och Vänsterpartiet Kommunisterna får i Sifos mätning tillsammans 48,4 procent mot 45,0 procent för de fyra regeringspartierna Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna.

I Skops nya mätning har regeringsalliansen ett övertag med 49,7 procent mot 45,9 för de tre oppositionspartierna.

Visst är det en spretig opinion - men den kommer inte ens i närheten av den spretighet som Mona Sahlins vänsterexperiment uppvisat under veckan som gått!

Socialdemokraterna och Thomas Östros tycker att regeringens fördubbling av SKL:s krav på pengar var "för lite och för sent" - trots att man levererar dubbelt upp ett år innan SKL behöver pengarna! MP tycker att det var bra satsning och säger samtidigt att alliansen stulit deras politik!!! Vilket skämt! :D

Socialdemokraterna och Thomas Östros trodde att en Sifo-undersökning visade att "svenska folket" stödjer deras skattehöjarpolitik. Men det visar sig istället att 92% är mycket nöjda med skattepolitiken som Allians för Sverige driver och vill inte ha skattehöjningar för egen del!

Socialdemokraterna och Thomas Östros har hoppat på Moderaterna och kallat ett offentligt dokument för "hemligt" och ett bevis på att det lönar sig mer att jobba i Sverige för ett bevis på att man har en lömsk plan att sänka lönerna! Nu har det visat sig att det i själva verket är socialdemokraternas maffiabröder i LO som stödjer denna idé om att sänka löner:
"I Sverige leder kollektivavtalens jämförelsevis höga lägsta löner i förening med höga arbetsgivaravgifter och skatter på arbete till att det inte finns någon efterfrågan på de som har en svag marknadsattraktion, och de drivs ut i de offentliga försörjningssystemen."
Detta är ett direkt citat från analysen av den socialdemokratiska valförlusten 2006 av Örjan Nyström - facklig strateg på LO i Göteborg!

Socialdemokraterna och Thomas Östros har presenterat en skattechockspolitik som MP och V tycker är värdelös. Oppositionen är i stark opposition mot sig själva!

Mona Sahlin och Lars Ohly tar starkt avstånd från en av Miljöpartiets hjärtefrågor Sex timmars arbetsdag. Det kommer inte att bli något av med det, enligt Mona Sahlin och Ohly.

Och så har ett gäng sossar med Håkan Juholt i spetsen hoppat på partikamraten Thomas Bodström för att han sitter i styrelse för en privat förskola! Man kräver kraftiga åtgärder av partiledningen! Oppositionen spricker inte bara partierna emellan utan nu också internt!

Men visst verkar det i dagsläget bli en strid på kniven 2010 - och det blir troligtvis trovärdighet och ansvar som avgör vilka som vinner! Här är några frågor som jag önskar att du frågar dig själv innan du gör ditt val 2010:
  1. Tycker jag verkligen att Mona Sahlin uppfyller de krav som jag har rätt att ställa på en statsministerkandidat?
  2. Vill jag ha kommunister i en svensk regering?
  3. Var det verkligen bättre i Sverige med världens högsta skatter?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18