måndag 14 september 2009

April, april din dumma sill...

De rödgröna duckar i alla frågor i Agenda - och det enda klara besked man lyckas lämna är att de är totalt oeniga i allt - utom att de inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna och att de tänker hålla det hemligt för oss skattebetalare hur mycket de tänker höja skatterna med samt att de tre delar ett stor smaklöst regeringshat. Det är allt de har gemensamt!

De tycker annars olika om skatterna, om Förbifart Stockholm, om friskolor, om betyg, om kärnkraft, om miljön, om rättsväsendet osv. osv. Och tror att några stela leenden kan dölja den uppenbara spricka som finns dem emellan!

Det är lätt att hålla sig för skratt när detta totalt oeniga vänsterexperimentet sitter i SVT:s Agenda (se programmet här) och stammar fram floskler och lögner om regeringens reformer. Och i nästa mening göra anspråk på regeringsmakten!

När sedan Mona Sahlin blev pressad om när de tänker ge besked om allt klämde hon fram att man "inte nu" men "i april nästa år" ska presentera hur mycket skatterna ska chockhöjas med för svenska folket!

Fick inte du också en känsla av ett de rödgröna inte ens kommer att kunna hålla det löftet!? Att de inte ens kan lova att leverera sina gemensamma vallöften och valfläsk i april 2010 - utan att det känns som att de lovat för mycket!? Är inte det ett riktigt dåligt tecken?

Åtminstone jag kunde nästan se hur det satt en liten ond röd Mona på hennes axeln och viskade hånfullt till Anna Hedenmo och hela svenska folket: "April, april din dumma sill! Jag kan lura dig vart jag vill!" när Mona Sahlin gav oss detta framkrystade besked/aprilskämt! De rödgröna som "i god tid innan nästa val skulle ge besked". Nu blir det ett hafsverk strax innan upploppet! Det är inte "i god tid innan nästa val"!

Det är ju uppenbart att de inte ens får ihop finansiering för det Mona lovat till allt och alla!

En lögn som upprepades gång på gång var att klyftorna skulle ökat så dramatiskt i Sverige. Detta visar Den hälsosamma ekonomisten vara helt taget ur luften och är i själva verket på väg att minska:
"Ser man till utvecklingen av inkomstklyftorna de senaste åren är det svårt att hitta stöd för tesen att Socialdemokraterna skulle gynna de sämst ställda. Mätt med Gini-index har klyftorna ökat med 50 procent mellan 1995 och 2005."Läs hela blogginlägget här!1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna