torsdag 3 september 2009

Frågan som Maria inte ville svara på!

Jag publicerar här min fråga som Maria Wetterstrand undvek under hela hennes chatt på Expressen - och som hon kommer försöka undvika att svara på så länge det bara går:

Hej Maria!

Visste du att ett hus som drar 20,000 kWh/år med el som kommer från vindkraft släpper ut 270 kg koldioxid per år - medan ett hus som tar samma mängd el från kärnkraft endast släpper ut 66,2 kg koldioxid? (Källa: Vattenfall)

Om du redan visste detta så undrar jag varför Miljöpartiet vill stänga ner alla kärnkraftverk och därmed dramatiskt öka utsläppet av koldioxid?

Om man stänger ner alla kärnkraftverk och ersätter med vindkraftverk så ökar koldioxidutsläppen med 400%! Hur detta går i linje med Miljöpartiets vilja att sänka koldioxidutsläppen med 80% förstår jag inte. Och hur de kommit fram till den siffran är ett kapitel för sig!

Miljöpartiets Bodil Ceballos vill att detta ska uppnås genom att EU minskar sina utsläpp med 40% och övriga världen minskar sina utsläpp med 40%.

40 + 40 = 80% logiskt, eller? Om hela jorden minskar utsläppen med 40% så blir det 80%! Det är en matematik som bryter alla naturens lagar!

Det som är ironiskt eller rättare sagt tragiskt i sammanhanget är att Miljöpartiet också är mot betyg i skolan och den borgerliga regeringens storsatsning på matematik. De som skulle behöva detta mest av alla - är alltså kategoriskt motståndare till det! :D

Hör denna miljöpartist praktisera sitt alldeles egna sätt att att räkna här:

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1754745&BroadcastDate=&IsBlock=1