fredag 3 juli 2009

De rödgröna idiotförklarar svenska folket!

De rödgröna har under det senaste året beställt en rad mindre rundringningar där man haft några frågeställningar som ska urskulda att de rödgröna vill chockhöja skatterna för oss svenska arbetare.

För ett år sedan ställde man lagom till 1 maj frågan: "Vad föredrar du? Sänkta skatter eller bättre vård?"

Och i den senaste undersökningen lagom till Almedalen ställdes följande fråga: "Vad föredrar du? Sänkta skatter eller fler jobb?"

Det är två frågor som idiotförklarar svenska folket. Att de rödgröna dessutom har mage att kalla resultatet för att det är något som "svenska folket" vill är en skymf.

Det är en skymft eftersom vi bevisligen inte hade fler jobb och bättre välfärd under en mycket lång högkonjunktur med de rödgrönas världsrekordhöga skatter 1994-2006. Nej, vi hade massarbetslöshet, massjukskrivningar, en fördubbling av fattiga, en fördubbling av ungdomsarbetslösheten från 10% till 21,5%, vårdpersonal som gick på knäna, en skola där 25% av eleverna gick ut utan fullständiga betyg och klyftorna vidgades som aldrig förr. Detta finns det siffror på.

Så vem försöker de lura att tro att samma politik som de misslyckades med under optimala förhållanden ska vara framgångsreceptet nu i den djupaste globala lågkonjunkturen sedan 1930-talet? Vem???

Att de rödgröna spektaklet dessutom skyller den globala lågkonjunkturen på den borgerliga regeringen i sitt desperata utspel gör att jag börjar undra om det verkligen finns någon i Sverige som är dum nog att tro på någonting dessa rödgröna pajaser kläcker ur sig? Svaret på frågan är förhoppningsvis nej.

Det luktar total desperation i detta rödgröna utspel. Jag önskar att någon som har råd gör en liknande "undersökning" och ställer frågan: "Vad föredrar du? Höjda skatter eller sänkta skatter?"

Resultatet från den undersökningen kommer att vara representativt för vad det riktiga svenska folket tycker om höjda skatter!

1, 2, 3, 4, 5

1 2