måndag 1 juni 2009

S vill halvera ungdomsarbetslösheten - med plåster på cancerbölden

Hörde nyss en radioreklam från SSU på Mix Megapol. Konstigt. Trodde att S inte gillade reklam enligt ett debattutspel i förra veckan. Eller var det bara TV-reklam som är "opassande" i socialdemokratins värld? S satsar iallafall mest pengar av alla partier på reklam. Det är tydligen inte "opassande".

Radioreklamen handlade om ungdomsarbetslösheten. Jag tyckte det var lite väl magstarkt när SSU:s ordförande Jytte Guteland anklagar den borgerliga regeringen för att inte göra någonting åt ungdomsarbetslösheten - speciellt då de vet hur svårt det är att minska den även under optimala förhållanden. Och framförallt då det var Socialdemokraterna själva tillsammans med V och MP som fördubblade ungdomsarbetslösheten mellan 2002-2006 - från 11,9% till 21,5% - i en global högkonjunktur, med världens högsta skatter och alla socialistiska "investeringar" man kan tänka sig!

De som satt och åt tårta i Rosenbad var Göran Persson, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Lars Ohly. Varje tisdag om jag inte missminner mig. Samtidigt som ungdomsarbetslösheten steg med 9,6% - under optimala förhållanden för full sysselsättning!

Det som gjorde reklamen extra retfull var att Socialdemokraterna inte ens planerar att ändra på sin lilla uppfinning Lagen om Anställningsskydd (LAS) som är boven i dramat. LAS är den lag som är huvudorsaken till att vi i Sverige har en av EU:s högsta ungdomsarbetslöshet. Den vill S behålla helt intakt. Orörd. Trots att fler och fler forskare och kloka hjärnor kommer fram till samma svar: LAS diskriminerar och utestänger ungdomar från arbetsmarknaden! LAS skapar ungdomasarbetslöshet. Detta vet den rödgröna oppositionen men de låter sig inte imponeras utan fortsätter äta tårta på tisdagar och kontrar med "Framgång kräver rättvisa arbetsvillkor" och "Fler trygga jobb - inte ökad otrygghet".

Vad ska man säga åt en papegoja som bara lärt sig ett antal fraser? Ingenting. Ignorera den. Låt den babbla på utan publik.

Vad jag vill komma fram till är att avslöja vad SSU och S då erbjuder ungdomarna. Jo, de vill "halvera ungdomsarbetslöheten" (vilket också den förre socialdemokratiske statsministern Göran Persson lovade inför valet 2002 men som fördubblade den istället) och erbjuder ungdomarna plåster på cancerbölden - en verkningslös kosmetisk åtgärd som inte kommer åt sjukdomen utan som bara ser bra ut på bild. En ytlig "investering" som inte kommer åt kärnan - det som orsakar problemet.

För det är dessa "investeringar" som tvingas bort från jobbet först när företaget behöver dem som mest - allt detta på grund av att LAS sparkar ut dem!

Men S är ju smarta och experter på propaganda. De riktar in sin reklam mot ungdomar - och förstagångsväljarna. Personer som var 12, 13, 14, 15 år när S misslyckades med exakt samma politik förra gången - fast den gången i högkonjunktur.

Så vad kan man göra åt S propagandamaskineri som lovar allt till alla med sin skrämmande kirurgiska precision? Ingenting. Ignorera den. Låt den babbla på utan publik.AB1 EX1 SvD123 N24 DN12
AB123 DN12 EX1 GP12 SvD12 t

1 2 3 4 5 6 7 8