tisdag 2 juni 2009

Olagligt att dricka alkohol innan och efter man kört bil!?

Läste att Bruno Reinfeldt (M) dömts att betala 40 dagsböter à 200 kronor för "rattylla".

Jag tycker att det är mycket märkligt att man kan dömas till rattfylla endast baserat på ett ögonvittnets berättelse! Bruno togs inte på bar gärning utan polisen kom hem till Bruno Reinfeldt två timmar efter han påstås ha kört bil på ett "vingligt" sätt och gör ett blåstest som visar 0,79 promille.

Bruno Reinfeldt dömdes då alltså till "rattfylla" för att ha varit berusad i sitt hem och för att han varit i närheten av sin bil de senaste två timmarna! Det är alltså numera olagligt att dricka innan och efter man kört bil. Bra att tänka på om man skulle fippla med radion och råka vingla till på vägen. Ingen alkohol före eller efter bilkörning då inte.

Det som gör det hela absurt är att Per Garthon (MP) helt friats från sina anklagelser för rattfylla trots att han satt i diket och drack öl när polis och ambulans kom efter att han krockat med sin bil! Och att han uppenbart hade mer promille i kroppen än vad man skulle kunna supa sig till på den korta stunden.

Men det är alltså så man ska göra för att bli dömd oskyldig i domstol. Eftersup i diket och du kommer undan lagens långa arm. Och om du av någon anledning vill bli dömd för rattfylla så drick då alkohol i hemmet två timmar efter du vinglat till med bilen.

Jag tycker det är mycket märkligt.

1 2 3