fredag 25 september 2009

Är grunden i FRA verkligen så dålig?

Kan verkligen grundarbetet i FRA-lagen vara så dåligt gjort att man ska tvingas "riva upp och göra rätt från början"? Kan verkligen Mona Sahlin vara så självkritisk mot de rödgrönas egna grundarbete med FRA-lagen 2005 - utan en enda baktanke?

Jag vägrar att tro att någonting kan vara så fel att vi ska tvingas spola ner hundratusentals mantimmar av arbete och ett tiotal skattemiljoner som lagts ner på att få fram en välbalanserad FRA-lag - i toaletten!

Jag vägrar tro att det är grunden det är fel på. Jag tror att de flesta FRA-kritiker tycker är att man ska riva hela FRA bara för att det är det är fel färg på takpannorna!

Men om så är fallet - att det krävs att vi river hela lagen pga att den har fått fel färg - är det då verkligen lämpligt att de som gjorde det dåliga grundarbetet med FRA-lagen 2005 - helt utan någon yttre press - är bäst lämpade att göra samma sak igen under en ofantlig press? Speciellt då de rödgröna inte gjort sig direkt kända för att var eniga i någonting annat än deras bottenlösa hat mot den borgerliga regeringen!

Är inte FRA-lagen i händerna på Mona Sahlin, Thomas Bodström, Wetterstrand/Eriksson och Lars Ohly en mer skrämmande tanke än någonting annat på denna jord?


1 2 3 4 5 6 7 8
9
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly