söndag 24 maj 2009

Dags för sidbyte Miljöpartister?

Över hälften av Miljöpartiets medlemmar ville ha ett samarbete med de borgerliga partierna under deras kongress 2006. Det finns alltså en stark önskan hos de gröna medlemmarna att bilda ett samarbete med de borgerliga.

Denna önskan i kombination med att Mona Sahlin helt körde över Miljöpartiet när Lars Ohly började gnälla över stängda dörrar - borde stärkt denna önskan inom Miljöpartiet. För plötsligt innehöll den orubbliga alliansen mellan S + MP också V - V som är en av MP värsta fiender!

Detta historiska beslut fick Miljöpartisterna inte vara med och bestämma någonting om!

Och nu har socialdemokraterna och Vänsterpartiet Kommunisterna mage att kalla miljöpartisterna för "de opålitliga" bakom deras ryggar! Lägg därtill Ohlys ovilja att ta ansvar för extremvänsterns anti-demokratiska härjningar och det grundläggande faktumet att Miljöpartiet har mer gemensamt med de borgerliga partierna än med Vänsterpartiet borde få de flesta miljöpartister att känna ett behov av att gå över till de blå laget!

Några frågor till alla Miljöpartister:
  1. På vilken sida tror ni att ni att er politik skulle få störst genomslag? Som det minsta partiet tillsammans med V eller som näst största parti med M?
  2. Är det verkligen meningen att en allians ska bygga på att spela teater - att ha en enighet som bara är ytlig?
  3. Är verkligen ert förakt mot Moderaterna större än ert hat mot Vänsterpartiet - speciellt då Miljöpartiets politik står närmare Moderaternas politik än Vänsterpartiets?
  4. Vad tycker ni egentligen om er falska allians med S och V?
Jag känner många som skulle rösta på Miljöpartiet bara om ni valde att samarbeta med rätt sida. Som det är idag så är en röst på Miljöpartiet en röst på att ge Lars Ohly en ministerpost - och det avskräcker väldigt väldigt många!


1 2 3 4 5
, , , , t AB DN12 SvD12
http://www.politikerbloggen.se/2009/05/24/20180/