tisdag 7 april 2009

V och S saknar respekt för våra skattepengar!

Svenska kommuner har självstyre - men det märks inte när man läser de röda bloggarnas klagosång över regeringens kommunpaket med extra miljarder 2010. De röda bloggarna ser på våra svenska kommuner som om de vore hjälplösa hundvalpar som man helst skulle bröstmata med skattemedel så fort de börjar bjäbba och beklaga sig.

V och S dömer naturligtvis ut det borgerliga stödpaketet - de tycks ju ha obegränsat med miljarder nu när de är i opposition. Men var är Mp:s fördömande? Mp kommer allt längre och längre bort från den röda trojkan. Ingen enighet finns i det röda blocket. Ingen ordning.

Bra att ha i åtanke när man lyssnar till klagosången är att resurstillskottet till kommunsektorn blir nästan 28 miljarder kronor högre 2010 jämfört med 2006! Visst klingar den röda klagosången ännu falskare med denna vetskap?

Ingen vet heller hur djup eller hur långvarig den här globala krisen blir. Jag stöder därför till fullo Allians för Sveriges stödpaket till kommunerna som jag tycker är mycket klok, balanserad och väl genomtänkt. Jag dömer därför ut vänsterpartiets och socialdemokratiska "nercabbade" budget - som skulle kräva att sedelpressen i källaren på Sveavägen 68 skulle gå varm för att finansieras.

Det handlar om att ha respekt för våra skattepengar - det har den borgerliga regeringen. Det saknar V och S.


1 2 3 4 5 6 7 8