torsdag 19 mars 2009

Rapport från Aftonbladets skyddade verkstad!

Om man har 3000 kr kvar när hyra och andra fasta kostnader är betalda så kvalificerar man sig till - enligt Aftonbladets reporter Jessica Ritzén - att tillhöra Fattigsverige!

Jag har egen firma, min fru likaså. Vi har också ett AB tillsammans. Vi jobbar stenhårt för att lyckas med våra företag. Vi jobbar generellt 10-12 timmar om dagen 7 dagar i veckan. Om vi har 3000-5000 kr över i månaden när hyra och andra fasta kostnader är betalda så är vi väldigt glada och nöjda!

Visst, vi har en hög hyra på vårt hus och en mycket hög elräkning varje månad eftersom huset har självdrag från 1700-talet - men summan som blir kvar varje månad motsvarar alltså ungefär vad Sveriges socialbidragstagare har kvar varje månad!

Jag blir därför väldigt konfunderad över att Aftonbladets reporter tycker att det är svårt och på gränsen till omöjligt att överleva med "endast" 3000 kr kvar i månaden! I vilken värld lever hon och Aftonbladet egentligen i?

Jessica Ritzén och Aftonbladets bild av Fattigsverige visar att de inte har någon som helst kontakt med den verklighet som de försöker rapportera om!

Artikel i Aftonbladet