onsdag 4 mars 2009

Jan Emanuel - vilket Kinderägg!

Jan Emanuel Johansson - känd från tv som konspiratör och paktbildare i dokusåpan Expedition Robinsson och som numera naturligtvis är socialdemokratisk riksdagsman - har fått sin första skandal på halsen innan ens Pär Nuder hunnit ut genom sopnedkastet.

Den girighet som han och andra företrädare av socialismen alltid anklagar sina politiska motståndare för - är allt som oftast endast projiceringar på deras eget beteende. Detta bekräftas nu när Jan Emanuel avslöjats som extremt girig vid hyressättningar av en villa och lägenhet. Girigheten blir extra illaluktande eftersom Jan Emanuel och socialdemokraterna är mot marknadshyror - men han försöker själv driva in marknadshyror i överkant både på en villa på Gotland och en lägenhet i centrala Stockholm.

Man får alltså girighet, dubbelmoral och hyckleri i en Jan Emanuel - han är ett allt-i-ett-kit. Han är ett riktigt Kinderägg! Där har sossarna och Mona Sahlin gjort ännu ett klipp. Återväxten säkrad!

Jag tänker genast på en annan högt uppsatt socialdemokrat - Anitra Steen - som samtidigt som socialdemokraterna satt och röstade nej i Riksdagen för ombildning av hyresrätter - var drivande i sin egen hyresgästförening för att omvandla hyresrätterna till bostadsrätter. Hon tjänade senare 2,5 miljoner kronor (hon sålde lägenheten för 4,3 miljoner kronor) när hon flyttade från lägenheten till herrgården i Sörmland.

Fotnot: Den lika färska socialdemokratiske partisekreteraren Ibrahim Baylan säger till TT att han inte vill kommentera saken. Fan trot!

1 2
3 4