tisdag 31 mars 2009

Fokus på overklig bild av Södertälje.

Södertälje hamnar på femte plats i tidningen Fokus sammanställning av bästa kommun för integration. Jag har lite svårt att förstå hur de rankar - även efter jag läst hur de genomfört undersökningen?

Det enda Södertälje gjort under många år är att ta emot stora mängder flyktingar - utan att ta hand om dem. Södertälje var ju en av kommunerna som inte kunde ge alla barn dagisplats under mars månad 2009. Är det så en bra kommun för integration ska fungera?

Södertäljes socialdemokratiska ledning har skapat gigantiska underskott och gröpt ur välfärden genom sitt oansvariga handlade och politik.

Jag anser också att merparten av flyktingarna i Södertälje inte alls har integrerats i samhället. Arbetslösheten är stor. Självförsörjningen är låg. Invandrare och flyktingar håller sig på ett hörn och svenskar på ett annat. Man har samma problem i Ronna som i Rosengård. Alienationen är total. Om man tittar på verkligheten så är Södertälje nog en av de mest segrerade kommunerna i Sverige!

Den här sammanställningen lämnar inget annat efter sig förutom misstanken att det är socialdemokrater som genomfört den för att beskydda sin misslyckade integrationspolitik.