lördag 26 september 2009

Reinfeldt knockar Sahlin!



Reinfeldt slår knockout på oppositionsledaren Mona Sahlin i förtroende i en stor undersökning!

I en annan undersökning på Aftonbladet så lägger 72,8 procent av läsarna också stor vikt vem det är som leder ett parti! Ännu en helg med krismöten på Sveavägen 68! :)


1 2 3 4


politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly, förtroende

fredag 25 september 2009

Är grunden i FRA verkligen så dålig?

Kan verkligen grundarbetet i FRA-lagen vara så dåligt gjort att man ska tvingas "riva upp och göra rätt från början"? Kan verkligen Mona Sahlin vara så självkritisk mot de rödgrönas egna grundarbete med FRA-lagen 2005 - utan en enda baktanke?

Jag vägrar att tro att någonting kan vara så fel att vi ska tvingas spola ner hundratusentals mantimmar av arbete och ett tiotal skattemiljoner som lagts ner på att få fram en välbalanserad FRA-lag - i toaletten!

Jag vägrar tro att det är grunden det är fel på. Jag tror att de flesta FRA-kritiker tycker är att man ska riva hela FRA bara för att det är det är fel färg på takpannorna!

Men om så är fallet - att det krävs att vi river hela lagen pga att den har fått fel färg - är det då verkligen lämpligt att de som gjorde det dåliga grundarbetet med FRA-lagen 2005 - helt utan någon yttre press - är bäst lämpade att göra samma sak igen under en ofantlig press? Speciellt då de rödgröna inte gjort sig direkt kända för att var eniga i någonting annat än deras bottenlösa hat mot den borgerliga regeringen!

Är inte FRA-lagen i händerna på Mona Sahlin, Thomas Bodström, Wetterstrand/Eriksson och Lars Ohly en mer skrämmande tanke än någonting annat på denna jord?


1 2 3 4 5 6 7 8
9
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna, kristdemokraterna, twingly



söndag 20 september 2009

Mona Sahlin - dubbelmoralens okrönta drottning!

Mona Sahlin talar ut i Expressen om varför hon sa att: "kyrkovalet är ett lika viktigt val som alla andra val" för att i nästa andetag ta första privatflyg ned till Mallis för ett tredagars partaj!

Personligen vet jag inte om jag tycker att det är riktigt okej att det kommer kosta oss skattebetalare några extra miljoner för att sosseadeln ska "måna om sina vänner" på Mallis. Speciellt då det är samma sosseadel som också vill chockbeskatta befolkningen så fort de får chansen!

Till hennes försvar säger hon att hon betalt resan själv och inte är med i Svenska kyrkan. Detta sista är ju sensationellt eftersom hon insinuerar att hon inte ska rösta i Kyrkovalet - vilket gör hennes andra uttalande lika paradoxalt, lögnaktigt och dubbelmoraliskt som hennes första:

"Jag tycker att det är provocerande att inte rösta i Kyrkovalet!"
För att vara en person som endast 16% av s-väljare vill se som statsminister - så agerar hon väldigt vårdslöst och respektlöst. Är det okej att en statsministerkandidat har så exceptionellt dåligt omdöme som Mona Sahlin?

OBS! Vill bara påminna Mona och hennes partivänner att dubbelmoral inte är en dubbelt så bra moral!


1
intressant Andra om: , , , , , , , , , ab1 ex12 dn svd1 t Etiketter:, , , , , , , , ,

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna
 

onsdag 16 september 2009

När "för lite för sent" blev "för mycket för tidigt"

Oppositionens normalt väldigt paradoxala valrörelse är nu snurrigare än vanligt!

Ingen - hoppas jag - har missat att Thomas Östros likt en papegoja på Mona Sahlins axel upprepat mantrat att "Det är för lite - för sent" åt allt som den borgerliga regeringen genomfört - även om man har satsat dubbelt så många miljarder på kommunerna och landstingen som SKL begärt, satsat på rättsväsendet så att vi kommer ha 20,000 poliser 2010, skattesänkningar till pensionärerna, mer pengar till studenterna och ett fjärde steg i jobbskatteavdraget!

Budskapet från de rödgröna har varit tydligt och svårt att missa - den moderatledda regeringen har satsat för lite och för sent i allt de gjort!

Men så idag så har det tydligen blivit tvärtom. Idag är istället den rödgröna oppositionen kritisk till alla miljardsatsningar i nya budgeten. Tydligen är det nu istället "för mycket - för tidigt" om man lyssnar på Mona Sahlin:
"Jag är förvånad över att man nu har så väldigt gott om pengar."
Är det bara jag eller kliar det i kroppen på dig också av sådana här uttalanden? Är det någon som blir klok på de rödgröna?

1 2 3 4
1 2

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna

måndag 14 september 2009

Alliansen vinner valet 2010!



Det blev tydligen mycket uppenbart för de flesta att De rödgröna inte har något med regeringsmakten att göra efter gårdagens Agenda i SVT! 83 procent av Expressens läsare tror att Alliansen vinner valet 2010!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna

79% fick försämrat förtroende för De rödgröna!




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna

April, april din dumma sill...

De rödgröna duckar i alla frågor i Agenda - och det enda klara besked man lyckas lämna är att de är totalt oeniga i allt - utom att de inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna och att de tänker hålla det hemligt för oss skattebetalare hur mycket de tänker höja skatterna med samt att de tre delar ett stor smaklöst regeringshat. Det är allt de har gemensamt!

De tycker annars olika om skatterna, om Förbifart Stockholm, om friskolor, om betyg, om kärnkraft, om miljön, om rättsväsendet osv. osv. Och tror att några stela leenden kan dölja den uppenbara spricka som finns dem emellan!

Det är lätt att hålla sig för skratt när detta totalt oeniga vänsterexperimentet sitter i SVT:s Agenda (se programmet här) och stammar fram floskler och lögner om regeringens reformer. Och i nästa mening göra anspråk på regeringsmakten!

När sedan Mona Sahlin blev pressad om när de tänker ge besked om allt klämde hon fram att man "inte nu" men "i april nästa år" ska presentera hur mycket skatterna ska chockhöjas med för svenska folket!

Fick inte du också en känsla av ett de rödgröna inte ens kommer att kunna hålla det löftet!? Att de inte ens kan lova att leverera sina gemensamma vallöften och valfläsk i april 2010 - utan att det känns som att de lovat för mycket!? Är inte det ett riktigt dåligt tecken?

Åtminstone jag kunde nästan se hur det satt en liten ond röd Mona på hennes axeln och viskade hånfullt till Anna Hedenmo och hela svenska folket: "April, april din dumma sill! Jag kan lura dig vart jag vill!" när Mona Sahlin gav oss detta framkrystade besked/aprilskämt! De rödgröna som "i god tid innan nästa val skulle ge besked". Nu blir det ett hafsverk strax innan upploppet! Det är inte "i god tid innan nästa val"!

Det är ju uppenbart att de inte ens får ihop finansiering för det Mona lovat till allt och alla!

En lögn som upprepades gång på gång var att klyftorna skulle ökat så dramatiskt i Sverige. Detta visar Den hälsosamma ekonomisten vara helt taget ur luften och är i själva verket på väg att minska:
"Ser man till utvecklingen av inkomstklyftorna de senaste åren är det svårt att hitta stöd för tesen att Socialdemokraterna skulle gynna de sämst ställda. Mätt med Gini-index har klyftorna ökat med 50 procent mellan 1995 och 2005."



Läs hela blogginlägget här!



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

politik, mona sahlin, moderaterna, val 2010, regeringen, skatter, vänsterpartiet, stockholm, alliansen, centerpartiet, miljöpartiet, fredrik reinfeldt, samhälle, demokrati, valet 2010, de rödgröna

söndag 13 september 2009

Vill du ha kommunister i regeringen?

Idag presenteras två opinionsundersökningar som visar på två helt skilda resultat.

Miljöpartiet, Socialdemokraterna, och Vänsterpartiet Kommunisterna får i Sifos mätning tillsammans 48,4 procent mot 45,0 procent för de fyra regeringspartierna Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna.

I Skops nya mätning har regeringsalliansen ett övertag med 49,7 procent mot 45,9 för de tre oppositionspartierna.

Visst är det en spretig opinion - men den kommer inte ens i närheten av den spretighet som Mona Sahlins vänsterexperiment uppvisat under veckan som gått!

Socialdemokraterna och Thomas Östros tycker att regeringens fördubbling av SKL:s krav på pengar var "för lite och för sent" - trots att man levererar dubbelt upp ett år innan SKL behöver pengarna! MP tycker att det var bra satsning och säger samtidigt att alliansen stulit deras politik!!! Vilket skämt! :D

Socialdemokraterna och Thomas Östros trodde att en Sifo-undersökning visade att "svenska folket" stödjer deras skattehöjarpolitik. Men det visar sig istället att 92% är mycket nöjda med skattepolitiken som Allians för Sverige driver och vill inte ha skattehöjningar för egen del!

Socialdemokraterna och Thomas Östros har hoppat på Moderaterna och kallat ett offentligt dokument för "hemligt" och ett bevis på att det lönar sig mer att jobba i Sverige för ett bevis på att man har en lömsk plan att sänka lönerna! Nu har det visat sig att det i själva verket är socialdemokraternas maffiabröder i LO som stödjer denna idé om att sänka löner:
"I Sverige leder kollektivavtalens jämförelsevis höga lägsta löner i förening med höga arbetsgivaravgifter och skatter på arbete till att det inte finns någon efterfrågan på de som har en svag marknadsattraktion, och de drivs ut i de offentliga försörjningssystemen."
Detta är ett direkt citat från analysen av den socialdemokratiska valförlusten 2006 av Örjan Nyström - facklig strateg på LO i Göteborg!

Socialdemokraterna och Thomas Östros har presenterat en skattechockspolitik som MP och V tycker är värdelös. Oppositionen är i stark opposition mot sig själva!

Mona Sahlin och Lars Ohly tar starkt avstånd från en av Miljöpartiets hjärtefrågor Sex timmars arbetsdag. Det kommer inte att bli något av med det, enligt Mona Sahlin och Ohly.

Och så har ett gäng sossar med Håkan Juholt i spetsen hoppat på partikamraten Thomas Bodström för att han sitter i styrelse för en privat förskola! Man kräver kraftiga åtgärder av partiledningen! Oppositionen spricker inte bara partierna emellan utan nu också internt!

Men visst verkar det i dagsläget bli en strid på kniven 2010 - och det blir troligtvis trovärdighet och ansvar som avgör vilka som vinner! Här är några frågor som jag önskar att du frågar dig själv innan du gör ditt val 2010:
  1. Tycker jag verkligen att Mona Sahlin uppfyller de krav som jag har rätt att ställa på en statsministerkandidat?
  2. Vill jag ha kommunister i en svensk regering?
  3. Var det verkligen bättre i Sverige med världens högsta skatter?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

lördag 12 september 2009

Ich liebe dich - Zlatan Ibrahimovic!




1 2 3

fredag 11 september 2009

Regeringens energieffektivisering!


Regeringen ökar anslagen med ytterligare 300 miljoner kronor till förmån för olika energieffektiviseringsåtgärder 2010. Den borgerliga regeringen fördubblar därmed sin satsning på området!


miljö, energi, regeringen
© Flavio Takemoto/SXC.hu

LO-kampanjen: "BORGARNA VILL SÄNKA DIN LÖN"

Vad som helst kan bli sanning i vänsterexperimentets värld. Ett offentligt dokument kan bli hemligt. Ett bevis på att det lönar sig att jobba i Sverige blir en lömsk plan att sänka lönerna! En sänkning av arbetsgivaravgiften bli en sänkning av våra löner!

Minns ni denna LO-kampanj från 2006?



"BORGARNA VILL SÄNKA DIN LÖN! Borgarna vill sänka arbetsgivaravgifterna för att företag ska 'anställa fler'. Men det betyder egentligen att det är vår lön som sänks. Det är våra pengar, där arbetsgivarna bara sköter inbetalningarna.

För LO-medlemmen i exemplet nedan är arbetsgivaravgiften 69,000 per år. Men vart går pengarna? Jo, till vår gemensamma trygghet. Tar man bort delar av den så är det vi som får mindre och företaget mer. Vem tjänar på det?"
Detta nog något av det mest korkade jag någonsin läst. Näst efter Expressens artikel! Läs Globaljugglers dräpande blogginlägg om denna dumma LO-kampanj!


1 2

politik socialdemokraternasamhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgrönavänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen skattepolitik
skatter


Bildbevis: De rödgrönas hemliga spioner!

Nu har vi äntligen bildbevis på det vi länge misstänkt - Mona Sahlins vänsterexperiment spionerar på Allians för Sverige för att kunna få ihop till en egen politik - som de sedan anklagar Allians för Sverige att ha stulit från dem!

Bildbevis: De rödgröna spionerar på Alliansen!


1 2

politik socialdemokraternasamhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgrönavänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen skattepolitik
skatter

Tack P för länk!


Viktig information om kommunismen!



Tänk att socialdemokraterna - under sina 75 år som regeringsmakt - aldrig informerat någonting om kommunismens brott mot mänskligheten! Skamligt!

LO stödjer sänkta skatter och löner!

Att sossar och kommunister går igång så här mycket på en grej brukar alltid tyda på att de själva är skyldiga till samma sak som de anklagar andra för! Och mycket riktigt. Jag behövde inte leta länge innan dessa misstankar besannades:
"I Sverige leder kollektivavtalens jämförelsevis höga lägsta löner i förening med höga arbetsgivaravgifter och skatter på arbete till att det inte finns någon efterfrågan på de som har en svag marknadsattraktion, och de drivs ut i de offentliga försörjningssystemen."
Nej, citatet är inte från någon borgerlig politiker utan det är Örjan Nyström - facklig strateg på LO i Göteborg - som analyserar den socialdemokratiska valförlusten och den svenska modellen.

Nu vill åtminstone jag veta varför Thomas Östros (s) och fackpamparna men denna vetskap medvetet skapar massarbetslöshet och utanförskap bara för att ha höga skatter och löner!?

Vi vet ju redan att vänsterexperimentet vill sänka allas våra löner via chockbeskattning men Thomas Östros kanske har en egen extra hemlig plan att sänka lönerna ännu mer? Bevisen för detta kommer dock inte att sippra fram ur Sveavägen 68 förrän efter valet 2010.


UPPDATERAT: Paradoxerna flödar. Det är verkligen skillnad på folk och folk i vänsterexperimentets värld. När fackförbundet Byggnads sänkte lönerna med 6000 kr per anställd så löd rubriken i LO-tidningen: "Facket fixade 6.000 i lönesänkning" som om det vore någonting bra! LO bekräftar att propaganda är den del av konsten att ljuga som består av att man lurar sina vänner utan att lura sina fiender.


Länk till Örjan Nyströms PDF

1 2

politik socialdemokraternasamhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgrönavänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen skattepolitik
skatter


torsdag 10 september 2009

Thomas Östros grundlurad av Powerpoint!

Journalisten bakom dagens "scoop-artikeln" i Expressen heter Karl-Johan Karlsson. Kanske är Karl-Johan en sådan person som verkligen skulle göra en Powerpoint av en hemlig plan - vad vet jag? Idag har han i alla fall medvetet eller omedvetet grundlurat socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros!

Det "scoop" som Expressen och Östros gick igång på löd så här: "Hemlig plan - Moderaterna vill sänka lönerna!". Men artikelns sanningshalt är lika med noll!

Den "hemliga planen" är en Powerpoint (som också är ett offentligt dokument från Finansdepartementet) och handlar om att göra det mer lönsamt att arbeta! Reservationslön är en nationalekonomisk term som betyder att fler är nu beredda att jobba vid en given lön. Det beror på att regeringen har gjort det mer lönsamt att arbeta - för att fritt citera Anders Borgs pressekreterare Markus Sjöqvist. Det har blivit så lönsamt att arbeta att arbetslösa kan acceptera en lägre lön vilket hela samhället tjänar på!

Kanske ringde det redan här en varningsklocka inombords hos Karl-Johan!? Han ignorerade den uppenbarligen och fortsatte skriva artikeln.

När Thomas Östros - dagen till ära iklädd ögon stående som råttpittar ur skallen - trodde på allvar att Powerpointen (Obs! Det offentliga dokumentet från Finansdepartementet) var "bevis" för en hemlig politisk plan för att Moderaterna vill sänka lönerna - så kunde inte Karl-Johan backa ur!

Men det som lyser med sin frånvaro över hela historien - som en starkt skinande sol - är Thomas Östros brist på källkritik!

En person som så lätt kan luras av en journalist och en Powerpoint bör väl inte ens vara tänkt som rollen som Sveriges finansminister, eller? I skolan lär sig just nu min dotter på 9 år att vara källkritisk. Det är alltså inte helt otroligt att min 9-åriga dotter är mer källkritisk än Thomas Östros, 44 år och tilltänkt finansminister i Sverige! Det är scary shit!


1

politik socialdemokraternasamhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgrönavänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen skattepolitik
skatter

Svenska arbetare: Höjd skatt!? Nej tack!

Rubriken skulle också vara: "92% av svenska folket stöder Allians för Sveriges skattepolitik!"

Det är Sifos senaste undersökning om inkomstskatter som visar entydigt att svenska arbetare inte vill ha skattehöjningar. Om det ska höjas skatter så är det de som har de största inkomsterna - inte de själva!

Thomas Östros (s) fattar noll och tror att undersökningen ställer sig på hans och De rödgrönas sida - men det gör den inte om man läser resultatet:
  • Endast 11% vill att deras skatter ska höjas! S + V vill höja skatterna för alla.

  • 51% gillar inte heller Socialdemokraternas förslag att börja klassa deras hem som förmögenheter igen! Inte heller V eller MP gillar detta. Oenigheten är total bland de rödgröna - igen!

  • 92% är nöjda med den skattenivå de betalar idag! Det vill säga den skattepolitik som Allians för Sverige drivit sedan 2006 - och som Mona Sahlins vänsterexperiment vill höja till samma nivå som när Göran Persson fick en stenhård fot där bak.

Denna Sifo-undersökning visar ett massivt stöd åt den borgerliga regeringens politik. Jag skulle tro att bakom soliga fasaden på Sveavägen 68 så har man nu sammankallat till ett akut krismöte då undersökningen visar att endast 8% helt stödjer deras skattepolitik!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1

politik socialdemokraternasamhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgrönavänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen skattepolitik
skatter



onsdag 9 september 2009

Mona sprider floskler och lögner!

De skattehöjande åtgärderna som läckt ut från Thomas Östros portfölj till Aftonbladet kommer inte ens i närheten av att täcka upp de 100-tals miljarder Mona Sahlin redan nu lovat allt och alla hon träffat på de senaste tre åren!

Det är ett förbluffande hyckleri när Sahlin insinuerar att det är orättvisa att alla rika pensionärerna fått mindre skattesänkningar när de fattigaste pensionärerna fått stora skattesänkningar jämfört med de rödgröna skatterna som hon själv var med att suga ur dem 2006! Man kan undra vad som är rättvisa i Mona Sahlins lilla värld!?

Det är två saker som vi kommer att få höra från de rödgröna i ett år nu:

1) "Den moderatledda regeringen har ökat arbetslösheten och ökat klyftorna i Sverige" - med andra ord så har regeringen Reinfeldt skyldig till att arbetslösheten i hela världen är rekordhög just nu.

2) "Vi vill höjda skatter för att få en bättre välfärd". Detta är som att tro på gud vars existens har aldrig bevistats. S har själva aldrig under sina 75 år vid makten aldrig kunnat bevisa detta.

Vi har snarare bevis på det motsatta! När Socialdemokraterna hade makten sist så stal de 250 miljarder ur AP-fonderna, lånade så mycket att de hade en statsskuld som låg på samma nivå 2006 som 1994 samt konfiskerade världens högsta skatter - utan att kunna leverera välfärd av högre kvalité än den vi har idag. Mona sprider bara floskler och lögner!

  • När får vi veta hur mycket skatterna höjs på arbete och sänks för de som slutat jobba!?
  • När får vi se en tydlig rapport på att höjda skatter ger bättre välfärd - den borde vara klar vid det här laget!?
  • När får vi veta vilken politik som de rödgröna vill driva!?

Den som köper grisen i säcken får se - efter valet 2010.



politik socialdemokraterna samhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgröna vänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen

1

S maktmissbruk - vi nästan glömt!

Den rödgröna oppositionen har satt Thomas Östros på repeat: "För lite - för sent", är hans betyg på allt som den borgerliga regeringen gör. Jag tror att en hel del papegojor har mer varierat vokabulär än Östros!

Jag undrar bara vilket betyg han skulle sätta på den förra rödgröna regeringen när de började satsa på AMS-kurser, särskilt stöd till funktionshindrade och ändrade regler för det särskilda anställningsstödet - i augusti 2006 - mindre än en månad innan valet!?

Snacka om "för lite - för sent!" :D



politik socialdemokraterna samhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgröna vänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen
1 2 3 4 5 6 7
1 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
1 2 3 4 5
1 2 3
1

tisdag 8 september 2009

Rödgröna floskler vs. Konkreta blå beslut!

Den borgerliga regeringen satsar 4 extra miljarder på polisen. Det innebär att Allians för Sveriges vallöfte om att Sverige 2010 ska ha 20,000 poliser - kommer att uppfyllas!

Utöver dessa miljarder satsas det 10 miljarder extra vilket blir totalt 17 miljarder som kommuner och landsting får. Detta är i sin tur är 5 miljarder mer är vad SKL efterlyst för att kunna bibehålla välfärden på en stabil nivå. Det satsas dessutom 1 miljard extra för att täcka upp inkomstbortfall orsakade av svininfluensan.

De blå levererar konkreta beslut - de rödgröna levererar alltmer desperata floskler! Skillnaden mellan de politiska alternativet blir som sagt allt tydligare!

PS. Tips till de rödgröna bloggare med begränsat ordförråd kallar dessa miljarder för "snålt", "skit" och "bedrägeri". Ta och reboota kulramen och räkna om! DS.


politik socialdemokraterna samhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgröna vänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen
1 2 3 4 5 6 7
1 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
1 2 3 4 5
1 2 3
1

De rödgröna vet varken ut eller in!

De rödgröna vet inte ut eller in! Den rödgröna avundsjukan och hatet dryper på väggarna när Thomas Östros håller presskonferens. Man kan nästan se i hans ögon - två djupa ondskefulla hål av outömliga röda floskler, hat och tomma anklagelser flyger runt som svarta fladdermöss i Thomas Östros missundsamma själ.

Östros blossar av rödgrön av avund! :D

MP tycker att de 10 extra miljarderna är bra - men inte papegojan Östros såklart. Han tycker att en fördubbling av SKL:s egna önskemål ett år innan de behövs är "för lite - för sent".

Detta väcker återigen frågorna kring de fundamentala olikheter som finns mellan S och MP och Vänsterpartiet Kommunisterna. De rödgröna kan inte ens enas om att dessa 10 extra miljarder är något bra eller dåligt när de är i opposition! Skrattretande!

Kan väljarna blunda för sådana här tydliga illavarslande järtecken!?

  • Vill väljarna ha en statsminister som kallat halva befolkningen för satanisk för att man minskat a-kassan med 100 kr i 100 dagar?

  • Vill väljarna ha en rödgrön regering som är så ansvarslös att de spenderat 4 år åt att spy galla över socialförsäkringarna (som de själva tillsatte utredningen om) för att behålla den i sin helhet om de bildar regering!?

  • Vill väljarna ha en rödgrön regering som inte vågar redogöra för svenska folket hur mycket pengar de vill stjäla i skatter från alla?

  • Vill väljarna ha en rödgrön regering som är pessimistisk, negativ, bitter och som inte kan acceptera några andras politiska lösningar än sina egna även om de till 90% är likadana.

  • Vill väljarna köpa grisen i säcken igen?

  • Vill väljarna ha en regering som inte ens i opposition kan enas om vad de tycker är bra eller dåligt?

  • Och kanske den viktigaste frågan - Vill svenska folket att Thomas Östros och Mona Sahlin har ansvar för våra skattepengar?
Jag är ganska säker på att väljarna svarar nej på varenda punkt.



1 2 3 4 5 6 7

politik socialdemokraterna samhälle alliansen stockholm mona sahlin spotify musik val 2010 iphone rödgröna vänsterpartiet miljöpartiet kungsträdgården regeringen

måndag 7 september 2009

Faith No More - Ashes to Ashes

Nu kör vi så det ryker!



Allians för Sveriges partiledare besökte idag Helenelundsskolan i Sollentuna. Det blev en PR-mässig dröm med jublande ungar, nöjda lärare, presskonferens med 10 extra miljarder till kommuner och landsting samt autografskrivning!

Fredrik Reinfeldts kommentar: "...om det är så här det ser ut i valrörelsen är saken klar! " :)

Nu kör vi så det ryker!

söndag 6 september 2009

Rödgrönt klotterplank som stänger ute folket!

De rödgröna har nu fyrat av startskottet för sin valrörelse både i Kungsan och med ett A4 fullklottrat med olika drömmar om guld och gröna skogar. Och så startar de även en gemensam "blogg".

Det är med anledning av denna "blogg" som jag har en stilla undran.

Nog för att vi är vana vid att det är envägskommunikation när vi har vänsterexperiment som regeringsmakt men att en rödgrön opposition gör det samma är ju bara löjligt! Kan man verkligen kan kalla ett rödgrönt klotterplank - utan möjlighet för oss medborgare att kunna kommentera deras inlägg - för blogg? Nej, jag tror inte det.

Pravda Online är väl ett mer passande namn på en sådan webbplats!?

Sedan har jag ett tips De rödgröna: Om ni inte redan har gjort det så rekommenderar jag er att anställa en egen moderator för era egna inlägg så att ni kan hålla skenet uppe att ni är eniga och håller sams! Lite självcensur i maktfullkomlighetens namn har väl aldrig skadat - eller?


1 2 3 4 5

1 2 3
1

Min första tanke - är vi utsatta för ett skämt!?

Min första tanke - är vi utsatta för ett skämt!? Men så läser jag vidare i DN:s debattartikel - som är författad av de rödgröna partiledarna och språkrören - och märker att de faktiskt är seriösa och tror själva att de nu verkligen lämnat besked om hur de ska leda Sverige! Men de har de ju inte alls gjort. De har inte ens kommit i närheten!

De rödgröna krystar och frustar sig igenom artikeln och presenterar den ena luddiga visionen efter den andra men allt som kommer ut i slutändan är ett dokument med några löst sammanhållna punkter om vad de rödgröna skulle vilja sträva efter om de alla kan hålla sams.

Vilket bara de själva - men ingen annan tror på.

Lägger man till de tre partiernas egna spretiga politiska agendor och vallöften som först måste finna en gemensam väg så förstår man att deras luddiga drömmars mål fortfarande - även för dem själva - är höljt i ett rödgrönt dunkel!

Ja, man skulle lätt kunna avfärda denna "partiledarkuplett" som ett dåligt skämt eller som partipolitisk buskis men det är skrämmande nog ett gemensamt utspel från den rödgröna politiska oppositionen i Sverige.

Att de avslutar det hela med att anklaga den borgerliga regeringen för att ha orsakat den globala krisens effekter i Sverige (som då även måste betyda att den moderatledda regeringen står som ansvariga för den högsta arbetslösheten i USA på 25 år och att man i marxist-leninistiska Zimbabwe har en inflation på tre triljoner procent) visar på att detta är ett utspel som är lika innehållslöst som meningslöst - det luktar total desperation, Mona, Lars, Peter och Maria! Total desperation!

Göran Hägglund sa en gång: "Socialdemokraterna har hjärntvättat en stor del av folket att tro att det finns ett direkt samband mellan skattenivån och välfärd". Det är så sant!

Men nog är det väl också hjärntvätt att ett så löst sammanhållet gäng som De rödgröna - som aldrig lämnar konkreta politiska besked och som har en oppositionsledare som inte ens har stöd av hälften av sina egna väljare - fortfarande innehar ledningen i diverse opinionsundersökningar!?

Det är vad jag anser vara det som är mest skrämmande i detta sammanhang!



1 2 3 4 5

1 2 3
1


(Tack Jan Guillou för rubriksättningen!)